Mijn naam is Yvonne Buijs, geboren en getogen in Den Haag, maar sinds 2015 met veel plezier woonachtig in Zoeterwoude Dorp. In 2018 heb ik de opleiding tot uitvaartbegeleider afgerond en als uitvaartbegeleider gaan werken. Ik werk voor mijzelf, maar werk ook als freelancer bij andere ondernemers in de regio Leiden, Zoeterwoude, Zoetermeer en Den Haag.

Tot 2010 heb ik bij de gemeente Den Haag gewerkt. Het werk was leuk en ik werd gewaardeerd, maar ik bleef wat missen voor mijn gevoel. Daarom heb ik in 2010 ontslag genomen en een dameskledingwinkel geopend in het centrum van Den Haag. Dit was een geweldige en leerzame tijd, met leuke klanten en bijzondere ontmoetingen. Maar na een aantal jaren bleef het knagende gevoel dat het runnen van een winkel niet genoeg was om mij gelukkig te maken. Nadat ik hem had verkocht ben ik verder op zoek gegaan naar datgene wat echt bij mij paste.
Dit vond ik direct na het overlijden van mijn vader. De afscheidsweek was zo bijzonder en liefdevol, dat deze mij veel troost gaf ondanks het enorme verlies. Het inspireerde mij om zelf iets te gaan in de uitvaartwereld. Ik ging werken als overledeneverzorger bij een bedrijf uit Leiden. Vanaf de eerste dag voelde ik dat dit werk mij veel voldoening gaf.
Om nabestaanden nog meer bij te kunnen staan ben ik een opleiding tot Uitvaartbegeleider gaan volgen bij Gaandeweg Uitvaarteducatie.
Met de inspirerende lessen uit de opleiding, alle opgedane ervaringen, 57 jaar levensbagage, mijn creativiteit, rust en betrokkenheid hoop ik samen met nabestaanden veel bijzondere en mooie afscheidsweken vorm te mogen geven.