Mijn naam is Yvonne Buijs, geboren en getogen in Den Haag, maar sinds 2015 met veel plezier woonachtig in Zoeterwoude Dorp. In 2018 heb ik de opleiding tot uitvaartbegeleider afgerond en als uitvaartbegeleider gaan werken. Ik werk voor mijzelf, maar werk ook als freelancer bij andere ondernemers in de regio Leiden, Zoeterwoude, Zoetermeer en Den Haag.

Tot 2010 heb ik bij de gemeente Den Haag gewerkt. Het werk was leuk en ik werd gewaardeerd, maar ik bleef wat missen voor mijn gevoel. Daarom heb ik in 2010 ontslag genomen en een dameskledingwinkel geopend in het centrum van Den Haag. Dit was een geweldige en leerzame tijd, met leuke klanten en bijzondere ontmoetingen. Maar na een aantal jaren bleef het knagende gevoel dat het runnen van een winkel niet genoeg was om mij gelukkig te maken. Nadat ik hem had verkocht ben ik verder op zoek gegaan naar datgene wat echt bij mij paste.
Dit vond ik direct na het overlijden van mijn vader. De afscheidsweek was zo bijzonder en liefdevol, dat deze mij veel troost gaf ondanks het enorme verlies. Het inspireerde mij om zelf iets te gaan in de uitvaartwereld. Ik ging werken als overledeneverzorger bij een bedrijf uit Leiden. Vanaf de eerste dag voelde ik dat dit werk mij veel voldoening gaf.
Om nabestaanden nog meer bij te kunnen staan ben ik een opleiding tot Uitvaartbegeleider gaan volgen bij Gaandeweg Uitvaarteducatie.
Met de inspirerende lessen uit de opleiding, alle opgedane ervaringen, 57 jaar levensbagage, mijn creativiteit, rust en betrokkenheid hoop ik samen met nabestaanden veel bijzondere en mooie afscheidsweken vorm te mogen geven.

UITSTEKEND
6 recensies op
Ellen van der Heijden
Yvonne heeft de uitvaart van de vader van mijn kinderen tot een bijzonder en onvergetelijk afscheid gemaakt. De combinatie van Marokkaans-Islamitische onderdelen onder leiding van een Imam en herdenken met speeches, muziek en foto's in één bijeenkomst, is zeer ongebruikelijk. Yvonne heeft haar uiterste best gedaan dit voor ons mogelijk te maken en het was prachtig! Dankjewel Yvonne!
Marja Hockx
Yvonne heeft alles rond het overlijden van mijn moeder heel goed begeleid en geregeld. Vanwege de Corona-regels moesten er wat wensen van ons aangepast worden, zij gaf prima alternatieven en adviezen. Ze luistert goed en denkt met je mee. Ze is begripvol en empathisch en altijd goed te bereiken. Yvonne heeft ervoor gezorgd dat er veel uit mijn handen werd genomen en dat ik mij over een aantal zaken geen zorgen hoefde te maken. Ik kan haar echt van harte aanbevelen, mocht het nodig zijn.
Arno Groenewegen
Graag plaatsen we hier een ervaring die wij hebben met de begeleiding die Yvonne ons heeft gegeven na het overlijden van onze moeder. Vanaf het moment van overlijden tot en met het plaatsen van de Urn heeft ze enorm veel goede zorg verleend en veel meer dan dat. De details en de persoonlijke touch van Yvonne heeft ons erg geholpen om het afscheid als mooi te ervaren. Wij gunnen iedereen een afscheid met Yvonne !! Familie Groenewegen
Irene Vergeer
Normaliter schrijf ik geen reviews, maar voor Yvonne doe ik dat graag ongevraagd. Na het plotselinge overlijden van mijn man moest er in zeer korte tijd veel geregeld. Yvonne heeft dit perfect gedaan. Ze denkt met je mee, luistert goed en voelt aan wat je wilt. Ze werkt op een rustige en professionele wijze. Ze zet de puntjes op de i bij alles wat er bij een mooi afscheid komt kijken. Ik ben haar zeer dankbaar en had mijn dierbaarste geen mooiere uitvaart kunnen schenken.
Fokje Das
Voor ons als nabestaanden was het een enorme geruststelling de uitvaart van onze vader aan de zorgen van mevrouw Yvonne Buijs te hebben kunnen toevertrouwen. Al voor zijn overlijden hebben wij een gesprek gehad waarbij wij uitleg van alles kregen en goed wisten waar wij, ook qua kosten, aan toe waren. Mevrouw Buijs beschikt de unieke combinatie van naast haar enorme empathisch vermogen ook heel zakelijk en doortastend te kunnen zijn. Ze was de hele tijd vol aandacht en zorg voor ons, tot in de kleinste details. Daarmee bedoel ik o.a. een mooi door haar zelf gekozen en zeer toepasselijk gedicht tijdens de uitvaart maar ook de attentie waarmee zij het appartement van onze vader, waar hij opgebaard stond, 'omtoverde' tot een ruimte met bloemen en kaarsjes waar het fijn was om nog bij hem te zijn. Haar zakelijkheid kwam tot uiting in het tot de puntjes regelen van de uitvaart, niets aan het toeval overlatend en ons daarmee ons alle zorg uit handen nemend. In een zo moeilijke tijd was het een enorm genoegen haar bij ons te hebben. Ik kan een ieder mevrouw Buijs dan ook van harte aanbevelen.
Indian Summer
Yvonne heeft vanaf het eerste telefoongesprek dat we hadden op een zeer warme, zorgvuldige en betrokken manier de uitvaart van mijn vader verzorgd. In de hectische week na zijn overlijden wist zij ons steeds op de juiste manier te helpen alle beslissingen te nemen en keuzes te maken. Ondanks al het verdriet van het overlijden, is in een bijzondere week met hulp van Yvonne een mooie afscheid georganiseerd, waar mijn zussen en ik in dankbaarheid op terugkijken.